tutorial: Disable Right Click

Teruk betul lah BLOG ni kan bila tekan right click? dah buat tutorial tak nak kasi Copy pula . haha
Sila tekan ctrl+C untuk copy kod tau
korang pun nak buat macam tu? . Takut barang barang berharga dalam blog hilang macam saya? Jangan kasi simpati kat orang lain . haha . (cannot go):face30: . JOM saya ajarkan ae :


863287d81fb051ea1973530885a469faDesign>add gadget>add html/javascript

d408702d44383ed4394ce8a19356b435ctrl+C ayat di bawah ni :
<script language='javascript'>
<!--

//Disable right mouse click Script
//By Maximus (maximus@nsimail.com) w/ mods by DynamicDrive
//For full source code, visit http://www.dynamicdrive.com

var message="DISABLE RIGHT CLICK!";

///////////////////////////////////
function clickIE4(){
if (event.button==2){
alert(message);
return false;
}
}

function clickNS4(e){
if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){
if (e.which==2||e.which==3){
alert(message);
return false;
}
}
}

if (document.layers){
document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);
document.onmousedown=clickNS4;
}
else if (document.all&&!document.getElementById){
document.onmousedown=clickIE4;
}

document.oncontextmenu=new Function("alert(message);return false")

// -->
</script>


4199061f501eca26b90b5269a52bb4f5 LAST ! tukar perkataan warna merah tu kepada ayat anda sendiri . DONE ! SAVE !



3 comments:

  1. leyh ajar cmne nx buat ayat2 mcm akq ue , yg 'i am GIRL u'll neva be' kt atas ue , gerak2 .. :D leyh uat tutorial x ?

    ReplyDelete

Thanks For Reading My Blogg
Please Drop You Suggestion or comments :)

 
Semua didalam Belog ini kepunyaan Cik Mimi Ruslan. ©copyright 2010-2013 CikMimiRuslan all rights reserved