tutorial: kawaii emoticon di setiap post



Elo, Elo, saya ada 1 request daripada sorang adik :0d2: ni . Macam mana nak buat smiley di setiap post macam saya . Hee .:31: CONTOH di atas tu .:33:

p/s: ini untuk pengguna Mozilla Firefox sahaja tau, INGAT :x:

1 Langkah pertama, korang kena install :99: Greasemonkey, di situ ada BUTANG warna hijau Add to firefox, ada kan? tekan untuk install . Bila dah selesai install, restart mozilla korang ok?

2 Seterusnya, pergi ke :99:userscript untuk dapat kan emoticon comel. :p:

3 korang SEARCH kawaii emoticons atau emoticons for blogger. nanti keluar banyak-banyak, pilih la yang mana korang nak . :9c2:

4 Dah pilih? tekan button install untuk install emoticon tu .

5 Bila korang nak buat new post, semua emoticon automatik ada di new post:4n2: macam ni:




attention: pastikan awak guna OLD EDITTOR ok?

Settings>basic>global settings>old edittor


STEP untuk UninstaLL emoticon yang kamu taknak:




863287d81fb051ea1973530885a469fa Tools > GreaseMonkey > ManageUserScripts


d408702d44383ed4394ce8a19356b435 Tekan yang mana korang taknak . pastu tekan UNINSTALL .


4199061f501eca26b90b5269a52bb4f5 CLOSE . dah siap :face4:



Siap? tak nak kasi komen:119::120: :face13:


30 comments:

  1. thanks for the tutorial! nak guna jgk lah nnt :D

    Jemput datang jenguk blog yee ; "This is my story".

    ReplyDelete
  2. @tqajml tak bole.. sebab greasemonkey tu mozilla punya.. hee.. download la mozilla :D

    ReplyDelete
  3. @SyamimiRuslanakak , nk haniey da buad pon tetap tak jadik lagi ?

    ReplyDelete
  4. @Zieya Rawr tools>greasemonkey>manage user scripts> tekan yg mne x nak> uninstall

    ReplyDelete
  5. x jadik....dah install greasemonkey uh...
    part userscript uh x jadik...
    plizzz

    ReplyDelete
  6. @Yu HaHn yg tu ade bnyak... bole pilih yg mne je.. pastu install :D

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  8. helo ~
    korang tkan ni . http://userscripts.org/scripts/show/73638
    nnti ader punyer . :)

    ReplyDelete
  9. tah la cam ne leh tak jadik , da buad da semue -,-

    ReplyDelete
  10. @Hanieyy mybe ada tesalah kat mne2. guna MOZILLA FIREFOX je tahu :)

    ReplyDelete
  11. tengs akk ! menjadi . singgah sini
    http://missfashapunyercitew.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. ta jdik lha. penink-2 . hurm :(

    ReplyDelete
  13. akak..tak per ke install greasemonkey??
    takut ader virus ke aper..sbb dulu prnh cbe..tp bkan greasemonkey la..

    ReplyDelete
  14. tengs dik,jadi :) comel belaka.hihi sukeeee !

    ReplyDelete
  15. kenapa tak jadi erk? dah try banyak kali but tak jadi lagi.

    ReplyDelete
  16. akak ta bole pown buad kan^^
    bole((:
    plizz. .

    ReplyDelete
  17. akak! setelah 2 tahun mencoba, akhirnye dpat gak! tuto akak semue berjaya. dah byak kali syer try yg len, xpi x jdi2 gak.. thanks kak!

    ReplyDelete
  18. Makasih banyak ya!pantes udah ku install kok gg muncul-muncul emoticonsnya pas mau bkin postingan ternyata aku pakai *new editor*wkwkwk :D

    ReplyDelete
  19. thanks a lot :) tuto ni mmg membantu :)

    ReplyDelete
  20. tq so much,,kak!! it works!! mekasih..
    MUAHHHH!!!!!

    ReplyDelete
  21. it doesnt work. how do i put those emoticons to my post on "new post"? What should i do first? i cant see those emoticons. plz tell me. thanks!

    ReplyDelete

Thanks For Reading My Blogg
Please Drop You Suggestion or comments :)

 
Semua didalam Belog ini kepunyaan Cik Mimi Ruslan. ©copyright 2010-2013 CikMimiRuslan all rights reserved